Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΡΤΙΣΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 29 Αυγούστου 2015 | 08:06

Η συγκεκριμένη λωρίδα κυκλοφορίας θα επιτρέπει την οδήγηση
σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς την ανάγκη διακοπής του ταξιδιού
για την φόρτιση της μπαταρίας
Οι οδηγοί των ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο ίσως δεν χρειαστεί ποτέ να ανησυχήσουν μελλοντικά αναφορικά με την φόρτιση του αυτοκινήτου τους, ούτε το λεγόμενο άγχος της αυτονομίας πρόκειται να τους απασχολήσει. Η κυβερνητική υπηρεσία με την επωνυμία Highways England ανακοίνωσε τα σχέδια της για την δοκιμή της τεχνολογίας που είναι απαραίτητη για την τροφοδοσία ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων, ενόσω κινούνται στις κύριες οδικές αρτηρίες. Σύμφωνα με την υπηρεσία, έχει ολοκληρωθεί η οικονομοτεχνική μελέτη που διερευνά την δυνατότητα εγκατάστασης ενός δυναμικού συστήματος φόρτισης κάτω από την επιφάνεια του δρόμου. Η κεντρική ιδέα αφορά την μετακίνηση σε μεγάλες αποστάσεις χωρίς να απαιτείται η διακοπή του ταξιδιού για την φόρτιση τη μπαταρίας.

Έχουν ήδη δεσμευθεί  £500 εκατομμύρια για τα επόμενα πέντε χρόνια, σε μία προσπάθεια να κρατηθεί η Βρετανία στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας, κάτι που θα αυξήσει την απασχόληση και θα ωθήσει την ανάπτυξη στον τομέα των μεταφορών. Η υπηρεσία προσελκύει προσφορές από εταιρείες πρόθυμες για την πραγματοποίηση δοκιμών εκτός δρόμου, οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στην χρονιά και θα διαρκέσουν περίπου 18 μήνες. Οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση στα αυτοκίνητα της ασύρματης τεχνολογίας και την δοκιμή με τον εξοπλισμό που θα τοποθετηθεί κάτω από το οδόστρωμα, για την αναπαραγωγή των συνθηκών που θα επικρατούν στον αυτοκινητόδρομο.

Κάτι ακόμα: η διεξαγωγή των δοκιμών της ασύρματης τεχνολογίας θα βοηθήσει στην δημιουργία ενός αειφόρου οδικού δικτύου στην Αγγλία ενώ την ίδια στιγμή θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες αναφορικά με τις δραστηριότητες που συνδέονται με την μεταφορά εμπορευμάτων σε όλη την χώρα.

Του Γιάννη Τσακίρη
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..