Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » BENTLEY BENTAYGA: ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ SUV

BENTLEY BENTAYGA: ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ SUV

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 10 Σεπτεμβρίου 2015 | 08:02

Ο ορισμός του εντυπωσιακού τόσο ως προς την εμφάνιση όσο…
Σύμφωνα με την Bentley, αυτό πρόκειται να είναι το Bentayga, το πρώτο SUV της εταιρείας. Εκτός από ακριβότερο   -σε μία αγορά που αυξάνεται γεωμετρικά-   θα είναι και το γρηγορότερο. Ο 12-κύλινδρος κινητήρας που εξοπλίζει το Bentayga είναι υπεύθυνος για την εξωφρενική   -για SUV και όχι μόνο-   τελική ταχύτητα των 300 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κατασκευαστή από το Crewe της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή είναι 17 χιλιόμετρα μεγαλύτερη από την αντίστοιχη τελική της Porsche Cayenne Turbo S, 21 χιλιόμετρα γρηγορότερη από την ΜΒ GLE 63 S AMG και 51 χιλιόμετρα πιο γρήγορο από ένα Range Rover.

…και ως προς τις επιδόσεις του
Το υπέρ-πολυτελές τμήμα της VW δίνει σιγά σιγά πληροφορίες γύρω από το Bentayga, σε μία προσπάθεια να τονώσει το ενδιαφέρον των επίδοξων αγοραστών πριν την παρουσίαση του μοντέλου στην επικείμενη 66η έκθεση της Φρανκφούρτης (19 με 27 Σεπτεμβρίου). Με τιμή εκκίνησης τις 180,000 €, το Bentayga θα ξεκινήσει να πωλείται την επόμενη χρονιά. Αποτελεί μέρος του σχεδίου της VW για την αύξηση των πωλήσεων της Bentley σε 15,000 μονάδες ετησίως μέχρι το 2018. Πέρυσι, οι παραδόσεις κυμάνθηκαν στον αριθμό ρεκόρ των 11,020 αυτοκινήτων, ενώ προσδοκούν στην διάθεση σχεδόν 3,000 SUVs, σε ετήσια βάση.

Και φυσικά εκτός από πολύ γρήγορο, είναι και άκρως πολυτελές,
όπως αρμόζει άλλωστε σε μία Bentley
Το Bentayga   -από την Τάϊγκα, το γνωστό βόρειο δάσος, ένα τεράστιο οικοσύστημα του βόρειου ημισφαιρίου που χαρακτηρίζεται από δάση κωνοφόρων-  θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον ανταγωνισμό, έτσι όπως εκφράζεται από τα υπόλοιπα υπέρ-πολυτελή SUV, όπως αυτό της Rolls-Royce, που έχει δεσμευθεί με την σειρά της για την παρουσίαση ενός οχήματος παντός εδάφους μέχρι το 2018, πιθανολογούμε ακριβότερο από το Bentayga. Την ίδια χρονιά, θα κάνει την εμφάνιση του και το αντίστοιχο SUV της Lamborghini, με παρόμοιο κόστος. Τα τρία υπέρ-πολυτελή οχήματα έρχονται στο προσκήνιο την στιγμή που οι κατασκευαστές των πιο ακριβών αυτοκινήτων του κόσμου προσπαθούν να ενισχύσουν το προφίλ τους στην Κίνα και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, όπου η ιδιοκτησία ενός SUV αποτελεί μία ελκυστική εναλλακτική σε ένα σπορ αυτοκίνητο.

Toυ Γιάννη Τσακίρη
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..