Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 19 Σεπτεμβρίου 2015 | 12:35

Η τοποθέτηση συστημάτων 48-Volt, κρίνεται αναγκαία για την βελτίωση
των εκπομπών και της κατανάλωσης
Αναφερόμαστε σε αρκετά τμήματα των αυτοκινήτων που παρουσιάζονται στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τα οποία με την βοήθεια της τεχνολογίας αποτελούν δυνητικά κειμήλια… Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απομάκρυνση των καθρεπτών   -τόσο των εξωτερικών, όσο και του εσωτερικού-   από την εταιρεία της Continental. Ο Γερμανός προμηθευτής εντυπωσιάζει στην έκθεση, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο όχημα εξοπλισμένο με σειρά καμερών και αντίστοιχων οθονών που επιτρέπουν στον οδηγό την παρακολούθηση των τεκταινόμενων στο δεξί, αριστερό και πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, με μία ματιά στο ταμπλό. Η εταιρεία προσδοκά να αυξήσει την ασφάλεια, εξαλείφοντας τα «νεκρά» σημεία, διατηρώντας την προσοχή του οδηγού στον δρόμο εμπρός. Σημειώνει δε, πως η απομάκρυνση των καθρεπτών έχει ευεργετική επίδραση στον συντελεστή αεροδυναμικής και κατ’ επέκταση στην βελτίωση της οικονομίας καυσίμου.

Περισσότερες οθόνες στα μελλοντικά αυτοκίνητα..
Η καινοτομία   -βρίσκεται κάτω από συνεχή εξέλιξη-   αποτελεί κομμάτι μίας σειράς καινοτομιών γύρω από τον συνολικό σχεδιασμό της εταιρείας. Περισσότερα ηλεκτρονικά εξαρτήματα 48-Volt, θα τοποθετηθούν στα καινούργια υβριδικά μοντέλα, αρχής γενομένης το 2016. Μεταξύ αυτών πρόκειται να είναι και ένα σχέδιο 48-Volt που θα ενσωματώνει μία γεννήτρια στον ιμάντα μετάδοσης της κίνησης… Χρησιμοποιώντας εξαρτήματα 48-Volt, οι τεχνικοί είναι σε θέση να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα αφού επιτρέπεται στο όχημα η (επανα) συλλογή περισσότερης ενέργειας κατά την διάρκεια του αναγεννητικού φρεναρίσματος αλλά και της κίνησης σε πορεία.  Σε συνεργασία με την Schaeffler, η Continental ήδη εργάζεται επάνω στην δεύτερη γενιά του ιμάντα και την συνεργασία του με την Μ.Ε.Κ. 

Κλείνοντας, μία σύντομη αναφορά στις υπόλοιπες τεχνολογίες που παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης:

• Κάμερες που επιτρέπουν στον (-ην) οδηγό θέα 360 μοιρών του περιβάλλοντος χώρου, παρέχοντας κρίσιμα δεδομένα στα αυτόνομα οχήματα

• Πλατφόρμα λογισμικού σχεδιασμένη για την δημιουργία εφαρμογών που συλλέγουν δεδομένα από το αυτοκίνητο και την σύγκριση κατόπιν με αυτά από την οικία του χρήστη, υπηρεσίες κίνησης, υπολογιστές και άλλες πηγές. Η ιδέα έγκειται στην αξιοποίηση πληροφοριών όπως λ.χ. η κατεύθυνση και η τοποθεσία του αυτοκινήτου και την χρήση τους σε μελλοντικές ψηφιακές υπηρεσίες.

• Η κατασκευή ενός τύπου ελαστικού από ένα είδος φυτού αντίστοιχο της πικραλίδας (πολυετής πόα, χρησιμοποιείται ευρέως στην μαγειρική και στην φαρμακολογία). Σύμφωνα με την Continental, το τελικό προϊόν θα είναι έτοιμο σε πέντε με δέκα χρόνια και πρόκειται να βοηθήσει πολύ στην κατεύθυνση της ελάττωσης της χρήσης υλικών από τα τροπικά δάση.

Του Γιάννη Τσακίρη
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..