Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , , » NEO RENAULT MEGANE: ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ

NEO RENAULT MEGANE: ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 9 Σεπτεμβρίου 2015 | 12:33

Η τέταρτη γενιά του Renault Megane είναι έτοιμη
Το ένα μοντέλο μετά το άλλο ανανεώνει, ή δημιουργεί εκ του μηδενός η Renault, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό ότι βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δημιουργική φάση της ιστορίας της. Σε λίγες εβδομάδας λοιπόν περιμένουμε το Kadjar στη χώρα μας, ενώ στο μεταξύ έχει παρουσιάσει το Talisman που θα αντικαταστήσει τη Laguna και πρόσφατα το Alaskan. Σειρά τώρα έχει ένα από τα πλέον εμπορικά αλλά και σημαντικά της μοντέλα, το Megane για να αλλάξει γενιά, περνώντας στη 4η . Το νέο μοντέλο της Γαλλικής εταιρίας θα έχει, όπως πάντα να αντιμετωπίσει έναν ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό, καθώς απεναντί του υπάρχουν αυτοκίνητα όπως τα Focus, Golf, Astra, Auris, 308, C4, Pulsar. 


Αρκετά έντονη σχεδιαστική ταυτότητα
Σχεδιαστικά οι ομοιότητες με το Talisman είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό απολύτως σαφή τη πρόθεση της εταιρίας για δημιουργία μιας οικογενειακής σχεδιαστικής ταυτότητας. Tο νέο Megane θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-CD που έχει εξελιχθεί με την Nissan και χρησιμοποιούν ήδη τα ομόσταυλα Kadjar, Espace, Pulsar, Qashqai και X-Trail. Κατά την πάγια πλέον τακτική των Γάλλων, το νέο Megane θα παρουσιαστεί αρχικά σε πεντάθυρο και αργότερα ίσως θα και μία τετράθυρη έκδοση, καθώς και η κουπέ εκδοχή.    


Συμπαγές και μυώδες
Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου, δεν αναμένονται «εκπλήξεις», καθώς οι Γάλλοι πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να επιλέξουν για το νέο Megane γνώριμα κινητήρια σύνολα -ντίζελ και βενζίνης. Σε σχέση με τα πρώτα, η «αφετηρία» θα  είναι ο γνωστός 1.5 dCi των 110 ίππων, με τον 1.6 dCi να προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ 130 και 160 ίππων. Την γκάμα των βενζινοκινητήρων αναμένεται, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, να απαρτίζουν οι 1.2 TCe και 1.6 TCe, με μέγιστη απόδοση 130 και 160 ίππων, αντίστοιχα, ενώ από το λανσάρισμα ήδη δεν αποκλείεται να δούμε και τον γνώριμο 0.9 TCe. Έως ότου να παρουσιαστεί η κορυφαία έκδοση R.S., η κορωνίδα των βενζινοκίνητων εκδόσεων του νέου Megane θα κινείται από μια τρίτη εκδοχή του 1.6 TCe κινητήρα, ο οποίος θα αποδίδει περί τους 200 ίππους. Εκτός με το γνωστό χειροκίνητο 6αρι, το νέο Renault Megane θα διατίθεται και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.


Του Σωτήρη Βουτσελά

Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..