Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » VOLVO: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ

VOLVO: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 | 09:33

Τα αμέσως επόμενα χρόνια η γκάμα της Volvo θα ανανεωθεί αλλά και θα επεκταθεί
Το έχουμε γράψει πολλές φορές πως όταν μία εταιρία έχει χτιστεί από το μηδέν πάνω σε γερές και σωστές βάσεις, τότε έχει όλα τα εχέγγυα όχι απλώς να αναπτυχθεί, αλλά κυρίως να μείνει ανεπηρέαστη από τον ορυμαγδό των γεγονότων που έχουν γίνει στη χώρα μας από την αρχή του έτους. Και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας εταιρίας είναι η Volvo Cars Ελλάς η οποία εν μέσω τριών εκλογικών αναμετρήσεων, πολιτικών ζυμώσεων και capital controls, έχει καταφέρει όχι απλώς να αντέξει, αλλά να αναπτυχθεί κιόλας, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015. Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως όλα της τα μοντέλα είναι στην κορυφή των πωλήσεων στις αντίστοιχες κατηγορίες τους!

Η απήχηση που έχει το  XC90,
τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ελληνικό επίπεδο,
έχει εντυπωσιάσει ακόμη και τους δημιουργούς του
Η σουηδική μάρκα έχει ταξινομήσει συνολικά 1.441 αυτοκίνητα το πρώτο οκτάμηνο του έτους, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση 29% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, τη στιγμή που η άνοδος της αγοράς περιορίζεται στο 9% (53.058 και 48.794 ταξινομήσεις για το πρώτο οκτάμηνο του 2015 και του 2014 αντίστοιχα). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και το μερίδιο αγοράς της Volvo για το αντίστοιχο διάστημα να έχει αυξηθεί κατά μισή μονάδα σε σχέση με το 2014, σε επίπεδα ρεκόρ και να διαμορφώνεται για την περίοδο Ιανουάριος – Αύγουστος 2015 στο 2,7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volvo είχε κλείσει το 2014 με μερίδιο 2,6%, το μεγαλύτερο που είχε επιτύχει στην ιστορία της στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα για τη μάρκα παγκοσμίως!

Το S60 συνεχίζει την εξαιρετική εμπορική του πορεία
Τα V40 και V40 Cross Country, κυριαρχούν ανάμεσα στα premium πεντάθυρα χάτσμπακ, με 1.040 ταξινομήσεις και σημαντική διαφορά από τον αμέσως επόμενο ανταγωνιστή τους. Το μοντέλο αναμένεται να έχει σταθερή δυναμική και στο υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς στο τέλος του καλοκαιριού η γκάμα εμπλουτίστηκε με τη νέα έκδοση Τ3, η οποία «φορά» το νέο τετρακύλινδρο κινητήρα των 1.498 κ.εκ., της οικογένειας Drive-E με ισχύ 152 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Η τιμή εκκίνησης για το V40 T3 1.5 Auto είναι στα 20.400 € ενώ για το V40 Cross Country Τ3 1.5 Auto στα 21.900 €, όπως διαμορφώνονται με το όφελος απόσυρσης και επιπλέον όφελος από σχετικό προωθητικό πρόγραμμα της Volvo Car Hellas σε συνεργασία με το δίκτυο εξουσιοδοτημένων εμπόρωνVolvo ανά την Ελλάδα, το οποίο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και θα συνεχιστεί και τον Οκτώβριο.

Το V40 αποδείχτηκε πραγματικό χρυσωρυχείο για την Σουηδικό εταιρία
Τα S60 και V60 στην κατηγορία των μεσαίων οικογενειακών, είναι στην πρώτη θέση ανάμεσα στα premium μοντέλα, με 238 ταξινομήσεις. Αξίζει να τονιστεί ότι τα S60 και V60 είναι πρώτα τόσο στα 1.600 κ.εκ., με προτεινόμενη τιμή εκκίνησης τα 22.900 €, όσο και στην πολύ ιδιαίτερη και απαιτητική «υποκατηγορία» των δίλιτρων μοντέλων! Ιδιαίτερα για τα τελευταία, είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο περισσότερες από το ένα τέταρτο από τις 238 ταξινομήσεις, συγκεκριμένα 60, αφορούν αποκλειστικά την έκδοση D4 με τον προηγμένο νέο diesel κινητήρα 1.969 κ.εκ. της οικογένειας Drive-E, με ισχύ 190 ίππους, κατανάλωση  3,8 λιτ./100 χλμ. και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας! Ένα μοντέλο που στη δίλιτρη έκδοση συνδυάζει ιδανικά τη δυναμική οδήγηση και τις επιδόσεις με πολύ χαμηλήκατανάλωση ενώ η προτεινόμενη τιμή λιανικής με το όφελος απόσυρσης είναι μόλις 28.900 €!

Το V60 ειδικά τώρα με την προσθήκη και την έκδοση Cross Country,
αυξάνει συνεχώς την απήχησή του
Το Volvo XC60 συνεχίζει με κεκτημένη ταχύτητα από το 2014, όταν και κυριάρχησε στην Ελλάδα όχι μόνο ανάμεσα στα premium, αλλά συνολικά στην ευρύτερη κατηγορία των μεσαίων-μεγάλων SUV. Οι συνολικά 124 ταξινομήσεις το πρώτο οκτάμηνο του 2015, κατατάσσουν το XC60 πρώτο ανάμεσα στον premium ανταγωνισμό. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην «καρδιά» της κατηγορίας, τα 2.000 κ.εκ., το XC60 είναι συνολικά στην πρώτη θέση. Με όφελος απόσυρσης και ειδικό προωθητικό πρόγραμμα, το Volvo XC60 στην έκδοση D3 των 150 ίππων έχει τιμή εκκίνησης τα 35.900 €.

Αειθαλές το XC60
Το Νέο Volvo XC90 αποτελεί ένα φαινόμενο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου. Μέσα σε μόλις τρεις μήνες από την εμφάνιση του πρώτου αυτοκινήτου στην Ελλάδα, το μεγάλο SUV της σουηδικής μάρκας έχει κατακτήσει ήδη την πρώτη θέση στην κατηγορία του, έχοντας καταγράψει 34 ταξινομήσεις! Αξιοσημείωτο ότι η επιτυχία του νέου XC90 έχει παγκόσμιο χαρακτήρα, με τη Volvo να έχει ήδη λάβει 57.000 παραγγελίες ανά την υφήλιο, που αποτελούν νούμερο κατά πολύ μεγαλύτερο από τις αρχικές εκτιμήσεις των Σουηδών για την εμπορική πορεία του νέου μοντέλου μέσα στο 2015. Για το λόγο αυτό έχει προστεθεί και τρίτη βάρδια εργασίας στο εργοστάσιο κατασκευής του, στην Τορσλάντα, έξω από το Γκέτεμποργκ. Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, όλες οι εκδόσεις του νέου XC90 είναι άμεσα διαθέσιμες για παραγγελία, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 59.900 €(προτεινόμενη τιμή λιανικής με όφελος απόσυρσης για την πετρελαιοκίνητηD4 έκδοση των 190 ίππων).

Και αν αναλογιστούμε πως επι της ουσίας η δυναμική της Volvo θα ξεδιπλωθεί τα αμέσως επόμενα χρόνια, όπου φτάνοντας στο 2018 το παλαιότερο μοντέλο της θα είναι το ολοκαίνουριο σήμερα XC90, αντιλαμβάνεστε πως μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή από αυτά που πρόκειται να δούμε από τη Σουηδική εταιρία και βεβαίως από την Volvo Cars Ελλάς.

Του Σωτήρη Βουτσελά
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..