Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » NEO VW TIGUAN: ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

NEO VW TIGUAN: ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 16 Σεπτεμβρίου 2015 | 08:03

Σοβαρό αλλά και εντυπωσιακό το παρουσιαστικό του
Η νέα, δεύτερη, γενιά του VW Tiguan αποκαλύφθηκε στην έκθεση της Φρανκφούρτης και όπως φαίνεται θα έρθει για να αλλάξει τα δεδομένα και να ταράξει τις ισορροπίες, όπως άλλωστε είχε κάνει και η πρώτη γενιά του μοντέλου και μάλιστα με πολύ εμφατικο τρόπο. Το νέο Tiguan βασίζεται στην πλατφόρμα MQB με την γκάμα των κινητήρων να περιλαμβάνει 8 εκδόσεις  και μηχανικά ή αυτόματα DSG κιβώτια. Ξεκινώντας με τα μηχανικά σύνολα βενζίνης, όλα τεχνολογίας TSI,  υπάρχουν τέσσερις εκδόσεις με ισχύ 125, 150, 180 και 220 ίππων, με τους δύο πρώτους να είναι 1.4 λίτρων και τους δύο άλλους δίλιτρους. Στα  ντίζελ θα υπάρχει ένας 1.6 λίτρων με 115 ίππους και ένας δίλιτρος σε τρείς εκδόσεις με  150, 190 και 240 ίππους.  Επίσης, υπάρχει και μία υβριδική plug-in έκδοση με το σύστημα πρόωσης του Passat GTE που συνδυάζει έναν 1.4 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα με την συνολική συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 218 άλογα. 

Δείχνει πιο κόμπακτ, αλλά οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς μεγαλύτερες
Σχεδιαστικά είναι αρκετές οι ομοιότητες στο εμπρός μέρος με το καινούριο Passat, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό μία τάση από τη VW για δημιουργία μίας οικογενειακής σχεδιαστικής ταυτότητας. Η πιο δυναμική ενιαία μάσκα που μοιάζει σαν φυσική προέκταση των φωτιστικών σωμάτων καθώς και η πίσω όψη που εναρμονίζεται με απόλυτη επιτυχία στο υπόλοιπο αμάξωμα, δημιουργούν μία έντονης αίσθηση συμπαγούς κατασκευής, παρά το γεγονός πως οι διαστάσεις του είναι ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με τον προκάτοχό του.  Πιο συγκεκκριμένα  είναι μακρύτερο κατά 60 mm,  φαρδύτερο κατά 30mm και χαμηλότερο κατά 33mm.  

Το πίσω μέρος δίνει την εντύπωση πως πρόκειται για μεγαλύτερο όχημα
Παράλληλα, μεγαλύτεροι είναι και οι χώροι για τους επιβάτες, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 145 lt, φτάνοντας συνολικά τα 615 lt. Στο εσωτερικό, το ταμπλό συνάδει με το σύγχρονο μοτίβο της γερμανικής εταιρίας και την προσοχή τραβά ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η touch-screen στην κεντρική κονσόλα, ο διακόπτης κίνησης για τις τετρακίνητες εκδόσεις και γενικότερα το αυστηρό μεν, αλλά αρμονικό δε, εργονομικό στιλ που συναντάμε σχεδόν σε κάθε μοντέλο της VW. Εκτός από τις βασικές εκδόσεις, όλες οι άλλες συνδυάζονται και με τετρακίνηση 4MOTION και ξεχωρίζουν από την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος κατά 11 mm (στα 200 mm). Όπως και στο τωρινό Tiguan, έτσι και στο νέο θα συνεχίσει να υπάρχει το προαιρετικό πακέτο off-road που προσφέρει αυξημένες εκτός δρόμου δυνατότητες με γωνία πρόσβασης και διαφυγής στις 18,3 και 25,6 μοίρες, αντίστοιχα..

Toυ Σωτήρη Βουτσελά
Επίσης σοβαρό, αλλά προηγμένο τεχνολογικά
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..