Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » DAIMLER: ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ (R1234YF)

DAIMLER: ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΨΥΚΤΙΚΟΥ (R1234YF)

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 26 Οκτωβρίου 2015 | 09:34

Παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον την συζήτηση γύρω από το νέο ψυκτικό μέσο (βλ. R1234yf)
Σύμφωνα με το Reuters, η Mercedes-Benz της Daimler υποκύπτει στις πιέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές για την χρήση του νέου ψυκτικού μέσου που αποτελεί πεδίο διαμάχης επί σειρά ετών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας. Με το θέμα έχουμε ασχοληθεί επισταμένα μέσα από τις διαδικτυακές σελίδες τους εν-κινήσει (βλ. σχετικά άρθρα στις 1 Οκτωβρίου ’14 & 7 Νοεμβρίου ’14 στις ενότητες των ειδικών θεμάτων και βιώσιμης κινητικότητας αντίστοιχα). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε πέρυσι τις νομικές διαδικασίες εναντίον της Γερμανίας, η οποία υποστήριξε την άρνηση της Daimler αναφορικά με την χρήση του ψυκτικού υγρού R1234yf που εξελίχθηκε από την κοινοπραξία των Honeywell & Dupont.

Η Daimler, η οποία υποστηρίζει πως το νέο ψυκτικό μέσο μπορεί να προκαλέσει φωτιά στην περίπτωση μίας εμπρόσθιας σύγκρουσης, προτίθεται να εγκαταστήσει ένα ειδικό προστατευτικό σύστημα στα οχήματα που θα κάνουν την μετάβαση στο R1234yf για να εξασφαλίσει την ασφάλεια. Ο κατασκευαστής επιμένει στην χρήση του R134a ως ψυκτικό μέσο καίτοι είναι 1,000 φορές περισσότερο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα, αλλά δεν ξεσπά σε φλόγες.  Οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα απαιτούν από τους κατασκευαστές την χρήση   -αρχής γενομένης το 2017-   ψυκτικών υγρών με δυναμική θέρμανσης του πλανήτη όχι μεγαλύτερη από 150 φορές συγκριτικά με το διοξείδιο του άνθρακα.

Η ανακοίνωση της Mercedes αναφέρει την προσαρμογή των αυτοκινήτων της εταιρείας και την χρήση του διοξειδίου του άνθρακα ως ψυκτικό μέσο στις καινούργιες S & E-class από το 2017. Συγκεκριμένα, θα υιοθετήσει μία προσέγγιση δύο σταδίων αφού δεν είναι εφικτή η ενσωμάτωση της τεχνολογίας ψύξης   -βασισμένης στο διοξείδιο του άνθρακα-  στο σύνολο της γκάμας μέχρι τον Γενάρη του 2017.

Του Γιάννη Τσακίρη
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..