Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » MOTO GP: Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ…50!!!

MOTO GP: Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ…50!!!

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 21 Οκτωβρίου 2015 | 09:30

H Ιταλική Derbi ήταν η πρώτη που τίμησε,
χαρίζοντας της το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα
Είναι η πρώτη φορά που δεν βάζω εισαγωγικά στο προσωνύμιο του Μαρκές και σκέφτομαι σιγά-σιγά να το καταργήσω, καθώς πιστεύω ότι ωριμάζει πια (με τον τρόπο του βέβαια) και η φετινή χρονιά θα είναι από αυτές που θα τον κάνουν να σκεφθεί σοβαρότερα τον τρόπο που θα πορευτεί στη συνέχεια. Αυτήν την ανάλυση όμως και τις σκέψεις μου για το φετινό (ιδιαίτερο από πολλές πλευρές) πρωτάθλημα θα τις παραθέσω σε ένα ξεχωριστό κείμενο φυσικά μετά το τέλος του. 

Για τώρα μένω σε έναν ακόμη σταθμό της καριέρας του που είναι οι 50 νίκες που συμπλήρωσε στον αγώνα της Αυστραλίας , φυσικά σε όλες τις κατηγορίες από όπου πέρασε και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία καθώς από όπου πέρασε κατέκτησε παγκόσμιο πρωτάθλημα από ένα στα 125(2010), Moto2(2012) και δύο συνεχόμενα στην μεγάλη και δυσκολότερη κατηγορία, αυτήν του Moto GP το 2013 και 2014. Τα ρεκόρ πολλά με κυριότερο ίσως ότι είναι ο μικρότερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής όλων των εποχών στην μεγάλη κατηγορία όπως και αυτό των συνεχόμενων 10 νικών σε μία περίοδο, σπάζοντας το ρεκόρ των Μικ Ντούχαν και Τζιάκομο Αγκοστίνι. 

Έχει ακόμη να αποδείξει πολλά και περιμένουμε να τα δούμε
Κάποτε θα αναφερθώ σε όλα τα ρεκόρ του με πολύ μακρύ κατάλογο που αξίζει να δημοσιεύσουμε διότι παραμένει πάντα κορυφαίος οδηγός (τον τίτλο του μεγάλου δεν τον δικαιούται ακόμη γιατί του λείπουν χρόνια) και δικαιούται την αναφορά. Προς το παρόν να θυμίσουμε ότι μέχρι και τον αγώνα της Αυστραλίας έχει τρέξει σε 130 αγώνες (46 στα 125, 32 στην Μoto2 και 52 στα Moto GP) και πήρε 50 φορές την πρώτη θέση και την νίκη (10 στα 125, 16 στην Moto2 και 24 στα Moto GP). Σε αυτά προσθέστε τις 77 φορές που ανέβηκε στο βάθρο και τις 58 Pole μέχρι τώρα, με όλο το μέλλον μπροστά του εάν φυσικά έχει και όλο το μυαλό στο κεφάλι του. Αλλά για όλα αυτά θα επανέλθουμε μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος που δείχνει μόλις να αρχίζει, δύο μόλις αγώνες πριν το τέλος του.

Του Τριαντάφυλλου Τσουλφά
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..