Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , , » NISSAN IDS CONCEPT: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ NISSAN ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

NISSAN IDS CONCEPT: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ NISSAN ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 29 Οκτωβρίου 2015 | 09:29

Το μέλλον της Ιαπωνικής εταιρίας
Η Nissan με το IDS Concept,  παρουσιάζει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ένα πρωτότυπο όχημα που ενσαρκώνει το όραμα της για το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης, σε συνδυασμό με την πρωτοπορία της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του πρωτότυπου αυτού μοντέλου, ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan,  Carlos Ghosn δήλωσε: “Οι επερχόμενες τεχνολογίες της  Nissan θα φέρουν  την επανάσταση τόσο στη σχέση μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου, όσο και στο μέλλον της κινητικότητας". Με την ενσωμάτωση προηγμένων τεχνολογιών ελέγχου και ασφαλείας των οχημάτων, καθώς και με την εφαρμογή κορυφαίων συστημάτων  τεχνητής νοημοσύνης, η Nissan σχεδιάζει με ιδιαίτερη προσοχή το μέλλον της, καθώς υπόσχεται ένα πολύ διαφορετικό σχέδιο.   Ακόμα και όταν ο οδηγός επιλέξει τον Αυτόματο Πιλότο, αναθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την οδήγηση στο ίδιο το όχημα, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά του στο φρενάρισμα ή την επιτάχυνση, γίνονται μιμούμενο το στυλ και τις προτιμήσεις του οδηγού. 


Μπορεί να δείχνει μακρινό,
αλλά δεν νομίζουμε ότι απέχουμε και πάρα πολύ
Στη Χειροκίνητη Λειτουργία,  ο οδηγός έχει τον έλεγχο, ενώ η γραμμική επιτάχυνση και το στρίψιμο σε στροφές είναι άμεσο. Ωστόσο, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός, το Nissan IDS Concept συνεχίζει να του παρέχει βοήθεια. Αισθητήρες παρακολουθούν συνεχώς τις συνθήκες και  κάθε δυνατή βοήθεια είναι διαθέσιμη, ακόμη και όταν ο οδηγός έχει τον έλεγχο. Σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου, το αυτοκίνητο θα βοηθήσει τον οδηγό στο να πράξει τις απαραίτητες ενέργειες. Εκτός από τη δυνατότητα μάθησης, το σύστημα  AI επικοινωνεί σαν ένας προσεκτικός συνοδηγός.  Από τις πληροφορίες σχετικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες,  μέχρι το πρόγραμμα του οδηγού για τις προσωπικές του δραστηριότητες,  η τεχνητή νοημοσύνη που διαθέτει , παρέχει  ό, τι χρειάζεται ο οδηγός του μέλλοντος, προκειμένου να  απολαύσει μια εμπειρία οδήγησης που είναι άνετη, ευχάριστη και ασφαλής.


Καλή η υψηλή τεχνολογία, αλλά και λίγη αισθητική χρειάζεται πάντα
Με το IDS Concept, η  Nissan τονίζει με τον καλύτερο τρόπο το όραμα της για εξάλειψη των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς πάνω από το 90% των τροχαίων ατυχημάτων  προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος. Το εκτεταμένο σύστημα αισθητήρων, σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τη βέλτιστη ασφάλεια, σε σύγκριση με την κλασική οδήγηση από τον άνθρωπο. Μένει φυσικά να το δούμε και στη πράξη. 


Του Σωτήρη Βουτσελά


Ο μινιμαλισμός του μέλλοντος
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..