Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ: ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟΥ: ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 5 Οκτωβρίου 2015 | 12:37

Ο τζίρος στην Γερμανία από το κυβερνοέγκλημα,αντιπροσωπεύει 51 δις €!
Η VW σε συνεργασία με την ασφαλιστική της Allianz, την ιατρική εταιρεία της Bayer και τον παραγωγό χημικών BASF πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στην διάθεση τεχνολογικών πληροφοριών και υπηρεσιών ασφαλείας σε εταιρικό περιβάλλον στην Γερμανία, αρχής γενομένης την επόμενη χρονιά. Σκοπός η έγκαιρη διάγνωση των κινδύνων του κυβερνοχώρου και η οργανωμένη αντίδραση στις επιθέσεις των ηλεκτρονικών εγκληματιών. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν ένα πρώιμο σύστημα προειδοποίησης και συναντήσεις ασφαλείας για την επανεξέταση της εταιρικής ασφάλειας των πληροφοριών.

Με έδρα το Βερολίνο και κάτω από την ονομασία DCSO-Deutsche Cyber-Sicherheitsorganisation (German Cybersecurity Organisation-Γερμανικός οργανισμός για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο), κάθε εταίρος θα έχει στην κατοχή του μερίδιο 25%. Εκτιμούν (σωστά) πως η ασφάλεια δεν διαπραγματεύεται. Καθώς οι επιθέσεις σε εταιρικά ΙΤ συστήματα αυξάνονται, είναι προς όφελος της κάθε εταιρείας να είναι προετοιμασμένη. Παράλληλα συμπληρώνουν ένα κενό στην αγορά αναφορικά με την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών.

"Ύποπτες" δραστηριότητες στο διαδίκτυο. Δράση και αντίδραση
Ο (μη εξουσιοδοτημένος) έλεγχος ενός Jeep Cherokee τον περασμένο Ιούλιο και η ακούσια παρεκτροπή της πορείας του, οδήγησε στην ανάκληση 1.4 εκατομμυρίων οχημάτων στέλνοντας την ίδια στιγμή προειδοποιητικά μηνύματα στους υπόλοιπους κατασκευαστές, καθώς εκτός από την ιπποδύναμη συναγωνίζονται   -περισσότερο ίσως-   και στον τεχνολογικό τομέα.  Μέχρι το 2020, σχεδόν το 90% των καινούργιων οχημάτων στην Δυτική Ευρώπη πρόκειται να είναι συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, συγκριτικά με σχεδόν το ένα-τρίτο την επόμενη χρονιά. Το κυβερνο-έγκλημα στην Γερμανία αποδίδει. Υπολογίζεται πως κάθε χρόνο εταιρείες από τον χώρο του αυτοκινήτου, των χημικών αλλά και φαρμακευτικές (μόνο τυχαίος δεν είναι ο συνεταιρισμός) χάνουν περισσότερα από 51 δις €.

Στην ψηφιακή ατζέντα της Γερμανικής κυβέρνησης, η βελτίωση της ΙΤ ασφάλειας αποτελεί κύριο μέλημα. Συγχρόνως προωθεί την κάλυψη του συνόλου της χώρας με γρήγορο internet μέχρι το 2018 (ελπίζουμε όχι κάτι σαν το δικό μας δωρεάν wi-fi που ειρήσθω εν παρόδο κατέληξε άδοξα..), υποστηρίζοντας έμπρακτα την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας.  Η DCSO θα συνεργαστεί με το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών και το Ομοσπονδιακό γραφείο για την ασφάλεια της πληροφορίας, ενώ προσδοκούν να προσελκύσουν περισσότερους εταίρους.

Του Γιάννη Τσακίρη
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..