Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , , » TOYOTA: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

TOYOTA: ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 12 Οκτωβρίου 2015 | 11:04

Η εταιρεία παρουσίασε ένα Lexus, κινούμενο με σχεδόν 60 χλμ-ώρα,
χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση
Η Toyota προσδοκά να διαθέσει τα πρώτα αυτόνομα αυτοκίνητα στον δρόμο εντός πέντε ετών. Δοκίμασε πρόσφατα ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο του Τόκιο. Το Lexus ενσωματώθηκε στην κίνηση, τοποθετήθηκε στις εισόδους και τις εξόδους του δρόμου, διατήρησε και όποτε χρειάστηκε άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας ενώ διατηρούσε και απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Όπως θα διαπιστώσετε στο βίντεο παρακάτω το τροποποιημένο Lexus GS κινείται σε πολυσύχναστους δρόμους, αυτόνομα.. Σύμφωνα με την NY Times η τεχνολογία της Ιαπωνικής εταιρείας    -κάτω από την ονομασία Highway Teammate-   δεν είναι σε θέση ακόμη να διαχειρισθεί δρόμους με πεζούς και δικυκλιστές και περιορίζεται σε κύριους δρόμους. Επίσης δεν είναι αρκετά γρήγορη: σχεδόν 60 χλμ/ώρα.

Η Toyota ισχυρίζεται πως ο οδηγός θα ενεργοποιήσει την αυτόνομη οδήγηση μόλις περάσει κάποια διόδια και θα κινηθεί στον ανοιχτό δρόμο. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του χάρτη, η τεχνολογία αναγνωρίζει την τοποθεσία και παίρνει τον έλεγχο του τιμονιού  της επιτάχυνσης αλλά και της επιβράδυνσης ώστε να επιτευχθεί η κατάλληλη ταχύτητα και η διατήρηση των σωστών γραμμών όπως και ένας άνθρωπος θα έκανε. Αν όλα εξελιχθούν όπως πρέπει, θα πρέπει να αναμένουμε τα πρώτα προϊόντα που θα βασίζονται στο Highway Teammate το 2020. Τον περασμένο μόλις μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε μία πρωτοβουλία για την χρηματοδότηση   -ύψους $50 εκ.-    κοινής έρευνας για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το ΜΙΤ, ως μέρος μίας γενικότερης προσπάθειας από την Toyota για την ανάπτυξη της τεχνολογίας που θα βελτιώνει την ασφάλεια των επιβατών και του αυτοκινήτου.


Αυτόνομη αλλαγή λωρίδας και κατεύθυνση κυκλοφορίας
Το αυτόνομο αυτοκίνητο αποτελεί την αιχμή του δόρατος και την πιο πρόσφατη τεχνολογία που απασχολεί την αυτοκινητοβιομηχανία. Εταιρείες από την Google έως την Mercedes-Benz και την Honda εξετάζουν τρόπους για την εφαρμογή της αυτόνομης οδήγησης. H προσδοκία αφορά την παροχή της εμπειρίας στους οδηγούς, όπου υπολογιστές, ραντάρ, αισθητήρες, λέϊζερ και άλλες τεχνολογίες ανίχνευσης θα αναλαμβάνουν το έργο της οδήγησης.  Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιασθεί-δοκιμασθεί αρκετά αυτόνομα οχήματα, οι δοκιμές των οποίων όμως έχουν πραγματοποιηθεί σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Στο βίντεο που σας υποσχεθήκαμε πιο πάνω, η κίνηση του αυτοκινήτου εντυπωσιάζει,  την παράσταση όμως «κλέβουν» οι Ιαπωνικοί δρόμοι..


Του Γιάννη Τσακίρη

Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..