Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » NEO VW POLO 1.0 TSI 110 PS: Η ΠΛΕΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΟΣΗ

NEO VW POLO 1.0 TSI 110 PS: Η ΠΛΕΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΟΣΗ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 16 Οκτωβρίου 2015 | 14:02

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα έκδοση στη πλούσια γκάμα του Polo
Οι κινητήρες TSI κλείνουν σχεδόν 10 χρόνια παρουσίας στην αγορά του αυτοκινήτου. Η πρωτοποριακή τεχνολογία της Volkswagen έδειξε το μέλλον στους κινητήρες βενζίνης και σήμερα έχει δημιουργήσει το παγκόσμιο φαινόμενο του «down-sizing». Μέγιστη ισχύς με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση είναι το σύνθημα που ακολουθούν εδώ και χρόνια οι μηχανικοί της Volkswagen, παρουσιάζοντας διαρκώς νέες σύγχρονες, άμεσα διαθέσιμες και προσιτές τεχνολογίες. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η διάθεση του νέου κινητήρα 1.0L TSI.  Ο νέος αλουμινένιος κινητήρας 1.0L TSI παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο Polo TSI BlueMotion με απόδοση 95 ίππων. Αποτέλεσε το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που συνδύασε την τεχνολογία BlueMotion με κινητήρα βενζίνης και έθεσε νέο σημείο αναφοράς στην οικονομία στην κατηγορία του, όντας το μοναδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο με αυτόματο κιβώτιο (DSG), όπου οι εκπομπές ρύπων CO2 διατηρούνται κάτω από τα 100 γρ./χλμ και συνεπώς απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Xωρίς αλλαγές το εσωτερικό του αυτοκινήτου
Πλέον ξεκίνησε η διάθεση μιας αναβαθμισμένης έκδοσης του νέου κινητήρα 1.0L TSI, η οποία έχει απόδοση 110 ίππων και έχει ροπή 200Nm.  Προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία κινητήρων με ιπποδύναμη 100-120 ίππων, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,3’’ και τελική ταχύτητα 197 χλμ./ώρα. Παράλληλα όμως έχει ιδιαίτερα χαμηλές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2. Μόλις 4,3 λτ./100χλμ. και 99 γρ./χλμ CO2 που «μεταφράζεται» σε μηδενικά τέλη κυκλοφορίας (στην έκδοση με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων).  Μία επιπλέον διαφορά σε σχέση με τον κινητήρα 1.0L TSI 95PS είναι ότι ο νέος κινητήρας διατίθεται με μηχανικό κιβώτιο 6-σχέσων. Το κιβώτιο DSG παραμένει το ίδιο (7 σχέσεις).

Ο χιλιάρης TSI δυνάμωσε
Ο νέος κινητήρας 1.0L TSI 110PS θα διατίθεται αποκλειστικά με 2 νέες εκδόσεις, ADVANCE και EXCLUSIVE, οι οποίες διαθέτουν αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού. Οι τιμές του ξεκινούν από τις 13940 Ευρώ με απόσυρση για τη τρίθυρη έκδοση του αυτοκίνητου, ενώ για την πεντάθυρη από 14490 Ευρώ. 

Του Σωτήρη Βουτσελά
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..