Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » BMW X3: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

BMW X3: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 20 Νοεμβρίου 2015 | 11:03

Η 3 σεντάν που ήδη παράγεται στο Ρόσλιν της Ν. Αφρικής και…
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την μεγάλη ζήτηση του μοντέλου, αποφάσισε η BMW να ξεκινήσει την παραγωγή του και στο εργοστάσιο που έχει στην Ν. Αφρική, για να βοηθήσει και όσο μπορεί το εργοστάσιο της Αμερικής όπου παράγεται μέχρι τώρα. Για τον λόγο αυτόν έγινε ήδη μία επένδυση 650 εκατομμυρίων ευρώ περίπου που περιλαμβάνει νέο εξοπλισμό, αρχικό κόστος παραγωγής αλλά και εκπαίδευσης προσωπικού στο εργοστάσιο του Ρόσλιν, βόρεια της Πραιτόρια, που θα ξεκινήσει την παραγωγή της X3, αντικαθιστώντας την τοπική παραγωγή της σειράς 3 σεντάν. Βεβαίως η Χ3 θα συνεχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο της Αμερικής, στην Ν. Καρολίνα όπου παράγονται όλα τα Χ, εκτός από το Χ1 που παράγεται στην Γερμανία, το οποίο εργοστάσιο θα φθάσει σε πλήρη παραγωγή τον επόμενο χρόνο. 

… η Χ3 που θα πάρει την θέση της
Όπως ενημερώνει ανώτατο στέλεχος της εταιρίας, η σειρά Χ αντιπροσωπεύει το 28% των συνολικών πωλήσεων της μάρκας και ειδικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε χώρες όπως Νιγηρία, Κένυα και Τανζανία. Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η συν ολική παραγωγή της Χ3 στο Ρόσλιν αλλά αυτό θα εξαρτηθεί βέβαια και από την δυναμική που θα δείξουν οι τοπικές αγορές, ως προς την ζήτηση που θα καθορίζει και την πορεία.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ν. Αφρική έχει ένα ειδικό πρόγραμμα κινήτρων για τις βιομηχανίες αυτοκινήτου το οποίο λειτουργεί πολύ καλά και έφερε εκεί εταιρίες όπως BMW, Ford, VW και Toyota ενώ όπως δηλώνει στέλεχος της κυβέρνησης θα γίνει πολύ ευνοϊκότερο πριν από το 2020. 

Το εργοστάσιο του Ρόσλιν είναι το πρώτο εργοστάσιο που ίδρυσε η BMW εκτός Γερμανίας και λειτουργεί από το 1973. Όπως αναφέραμε εκεί παράγεται μέχρι τώρα η 3 σεντάν της οποίας η φετινή παραγωγή θα φθάσει τα 70.000 αυτοκίνητα ενώ τον επόμενο Φεβρουάριο θα συμπληρώσει παραγωγής ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων!

Του Τριαντάφυλλου Τσουλφά
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..