Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » HONDA CLARITY FUEL: ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

HONDA CLARITY FUEL: ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΟ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 5 Νοεμβρίου 2015 | 12:32

Η Honda πιστεύει και επενδύει στο υδρογόνο
Η Honda αποκάλυψε την επόμενη  γενιά του Clarity Fuel Cell στο 44ο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο 2015. Ενσωματώνοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες Honda, το Clarity Fuel Cell είναι το παγκοσμίως πρώτο sedan όχημα κυψελών καυσίμου παραγωγής που φιλοξενεί ολόκληρη τη συστοιχία κυψελών καυσίμου και το σύστημα κίνησης στο χώρο που συνήθως προορίζεται για τον κινητήρα και το κιβώτιο. Το Clarity Fuel Cell θα διατίθεται στην Ιαπωνική αγορά από τις αρχές του 2016. Περισσότερες πληροφορίες για την παρουσίαση του στην ευρωπαϊκή αγορά θα ακολουθήσουν το 2016. 

Η χωροταξία του Clarity Fuel Cell είναι εμπνευσμένη από την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Honda ‘man maximum, machine minimum’. Ελαχιστοποιώντας το χώρο που καταλαμβάνει το σύστημα κίνησης, η Honda κατάφερε να πετύχει υψηλά επίπεδα ευρυχωρίας για να μπορούν πέντε ενήλικες να ταξιδεύουν με την άνεση που συναντάμε σε ένα sedan όχημα με συμβατικό κινητήρα. Το μέγεθος της συστοιχίας κυψελών καυσίμου και του συστήματος παραγωγής ενέργειας έχει μειωθεί χάρη στις προηγμένες τεχνολογίες της Honda και είναι παρόμοιο με ενός κινητήρα V6.

Το μέλλον έρχεται πιο κοντά
Παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του κινητήρα κυψελών καυσίμου, οι προηγμένες τεχνολογίες της Honda έχουν διασφαλίσει παγκοσμίως κορυφαία απόδοση των κυψελών καυσίμου. Οι πρωτότυποι διαχωριστές κυματοειδούς ροής καναλιών της Honda είναι πιο προηγμένοι από ποτέ, ενώ οι κυψέλες έχουν τώρα υψηλότερη απόδοση και πιο λεπτό σχήμα χάρη στη μείωση του πάχους κάθε κυψέλης κατά 1mm (20%). Όλες αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις κάνουν την κυψέλη καυσίμου 33% πιο συμπαγή από την αντίστοιχη του πρώτου FCX Clarity. Η βελτίωση είναι άκρως εντυπωσιακή και έχει επιτευχθεί παράλληλα με μία αύξηση της μέγιστης ισχύος του ηλεκτροκινητήρα στους 177 ίππους και μία πυκνότητα ισχύος αυξημένη κατά 60% στα 3,1 kW/L.

Το Clarity Fuel Cell εφοδιάζεται με ένα ρεζερβουάρ υψηλής πίεσης ικανό να αποθηκεύει αέριο υδρογόνο στα 70 MPa, αυξάνοντας τη μάζα του υδρογόνου που μπορεί να αποθηκευτεί και επεκτείνοντας την αυτονομία του οχήματος. Σε συνδυασμό με το αποδοτικό σύστημα κίνησης και τη μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, το Clarity Fuel Cell πετυχαίνει την καλύτερη αυτονομία στην κατηγορία οχημάτων κυψελών καυσίμου με πάνω από 700 χλμ. Επιπλέον, η διαδικασία ανεφοδιασμού του ρεζερβουάρ υψηλής πίεσης γίνεται γρήγορα και απαιτεί περίπου τρία λεπτά στα 70 MPa και σε θερμοκρασία 20oC. Αυτά και άλλα πλεονεκτήματα χαρίζουν στο Clarity Fuel Cell το επίπεδο πρακτικότητας και άνεσης που έχουν συνηθίσει οι πελάτες με τα παραδοσιακά  οχήματα βενζίνης και diesel.

Του Σωτήρη Βουτσελά
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..