Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » SSANGYONG TIVOLI: ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ

SSANGYONG TIVOLI: ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΤΟ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 5 Νοεμβρίου 2015 | 08:00

Η τετρακίνητη έκδοση του Tivoli παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον
Μετά το λανσάρισμα του νέου Tivoli  με τον σύγχρονο 1.6 diesel κινητήρα, των 115 ίππων και των 300 Nm ροπής, ήρθε η ώρα της έκδοσης Active AWD με Lock Mode να συμπληρώσει τη γκάμα του νέου  μοντέλου.  Πρόκειται για ένα σύστημα αυτόματης τετρακίνησης με συνεκτικό συμπλέκτη τελευταίας γενιάς, που, υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, στέλνει το μεγαλύτερο ποσοστό της ροπής στον εμπρός άξονα, διασφαλίζοντας οικονομική λειτουργία. 

Μένει να την οδηγήσουμε για να δούμε τις δυνατότητές της
Μόλις το σύστημα διαγνώσει απώλεια πρόσφυσης, τόσο εντός, όσο και εκτός δρόμου, τότε σε συνεργασία με το Σύστημα Ελέγχου της Πρόσφυσης (ESP) αναλαμβάνει να στείλει μέχρι και το 50% της δύναμης του κινητήρα στον πίσω άξονα. Παράλληλα, μέσω της λειτουργίας Lock Mode (που ελέγχεται από ένα κουμπί στο ταμπλό του αυτοκινήτου) ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το «κλείδωμα» της τετρακίνησης ανάμεσα στους άξονες, αν απαιτηθεί μέγιστη πρόσφυση. Το «κλείδωμα» μπορεί να ενεργοποιηθεί εφόσον ο οδηγός κινείται με ταχύτητες κάτω από τα 40 km/h και μένει ενεργό μέχρι αυτή την ταχύτητα. 

Είναι τετρακίνητο και το δηλώνει
Όλες οι τετρακίνητες εκδόσεις του μοντέλου έχουν εξελιγμένη ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων (multi – link) στον πίσω άξονα, στοιχείο που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα των οδικών του χαρακτηριστικών. Η τετρακίνηση στο νέο TIVOLI συνδυάζεται τόσο με τον κινητήρα βενζίνης 1.6 με 128 ίππους, όσο και με τον κινητήρα πετρελαίου 1.6 και 115 άλογα, αλλά και με τα δύο είδη κιβωτίων, το 6άρι χειροκίνητο και το 6άρι αυτόματο της Aisin με δυνατότητα σειριακών αλλαγών. Η τιμή του ξεκινάει από 19150 Ευρώ. 

Του Σωτήρη Βουτσελά
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..