Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » » ΠΩΛΗΣΕΙΣ VOLKSWAGEN: ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

ΠΩΛΗΣΕΙΣ VOLKSWAGEN: ΜΕ ΔΥΟ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 17 Νοεμβρίου 2015 | 08:04


Πωλήσεις Volkswagen: Με δυο αναγνώσεις
του Τριαντάφυλλου Τσουλφά


Ο απολογισμός των πωλήσεων της VW για το 2015 σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν διπλή ανάγνωση καθώς κρίνονται τόσο υπό το πρίσμα της υπόθεσης των ρύπων με τον όποιον αντίκτυπο στο καταναλωτικό κοινό όσο και από την οικονομική κατάσταση που υπάρχει στις διάφορες παγκόσμιες αγορές που παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές όχι μόνο από ήπειρο σε ήπειρο αλλά και μέσα στην ίδια ήπειρο.

Με τα δεδομένα αυτά λοιπόν  καλείται η εταιρία να αξιολογήσει και να εκτιμήσει την πτώση των πωλήσεων στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου κατά 4,7% καθώς όπως δηλώνει και ο Γιούργκεν Στάκμαν μέλος του Συμβουλίου διοίκησης στο τμήμα των επιβατικών της VW σε ότι αφορά πωλήσεις, μάρκετιγκ και after sales, «δεν αντιμετωπίζουμε μόνο το θέμα των ρύπων αλλά και τις επενδύσεις σε Βραζιλία και Ρωσία που αποτελούν θέμα προβληματισμού καθώς οι αγορές αυτές βρίσκονται σε κάθετη πτώση, σε αντίθεση με την Κινεζική αγορά η οποία τον Οκτώβριο έδειξε σημεία ανάκαμψης μετά όμως από αρκετό διάστημα μειωμένων πωλήσεων.  Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο υπήρξε στην Κίνα αύξηση 1,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο πέρυσι, σταματώντας την πτώση των προηγουμένων μηνών ενώ στις αγορές της Ασίας οι παραδόσεις έφθασαν στα 2,32 εκατομμύρια αυτοκίνητα, πάντα για το δεκάμηνο. Στον αντίποδα, στην Δυτική Ευρώπη η μείωση των πωλήσεων τον Οκτώβριο έφθασε το 1,4% σε σχέση με πέρυσι αν και δείχνει κάποια ανάκαμψη σε Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία. Σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές η τρομακτική πτώση για την Ρωσία (25,7%) ισοσταθμίζεται κάπως με την άνοδο σε Τσεχία και Πολωνία. 

Όσον αφορά την Αμερική, η βόρεια είναι περίπου στα ίδια ενώ στην νότια η Βραζιλία παρασέρνει όλη την περιοχή με αποτέλεσμα η μείωση να φθάσει τι 27,2%. Συνολικά οι πωλήσεις του Οκτωβρίου παγκόσμια έφθασαν τα 490.000 αυτοκίνητα σε σχέση με τα 517.400 πέρυσι  με μείωση 5,3% ενώ στο δεκάμηνο παραδόθηκαν 4.839.6500 αυτοκίνητα έναντι των 5.080.700 πέρυσι που μεταφράζεται σε μείωση 4,7%.
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..