Τελευταία Νέα:
Advertisement

Αρχική » , » AUDI BMW DAIMLER FORD & PORSCHE EΞΕΛΙΣΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

AUDI BMW DAIMLER FORD & PORSCHE EΞΕΛΙΣΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΤΑΧΥΦΟΡΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Αναρτήθηκε από enkinisi στις 1 Δεκεμβρίου 2016 | 12:03

Ισχύς, κυριολεκτικά και μεταφορικά, εν τη ενώσει
Οι κατασκευαστές δεν επενδύουν μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και στην υποδομή που θα τα στηρίξει και θα πείσει τους καταναλωτές ότι αποτελούν σοβαρή εναλλακτική για το μέλλον. Έτσι, οι BMW, Daimler, Ford, Audi και Porsche ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την εξέλιξη ενός κοινού δικτύου ταχυφορτιστών δίπλα σε σημαντικούς, Ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους. Αρχικά, το πλάνο των εταιριών περιλαμβάνει περί τους 400 σταθμούς με την κατασκευή των πρώτων να ξεκινά το 2017 και τον στόχο μέχρι το 2020, οι πελάτες τους να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες σημεία ταχείας φόρτισης.

Το δίκτυο θα βασίζεται στην standard τεχνολογία “Combined Charging System” και θα επεκτείνει το υπάρχον τεχνικό standard για AC και DC φόρτιση στα 350kW. Αυτό σημαίνει ότι οχήματα που είναι σχεδιασμένα να φορτίζουν σε αυτό το επίπεδο ισχύος, ανεξαρτήτως κατασκευαστή, θα μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους μέσα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με σήμερα.

“Υπάρχουν δύο σημαντικά διαστάσεις για εμάς: υπερ-γρήγορη φόρτιση και τοποθέτηση των σταθμών φόρτισης στα σωστά σημεία. Αυτά τα δύο μαζί, θα επιτρέπουν το ταξίδι με ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως κάνει ένα συμβατικό, με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ως κατασκευαστής, διαμορφώνουμε το μέλλον όχι μόνο εξελίσσοντας ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και με τη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Porsche, Oliver Blume.

Του Αλέξανδρου Αϊβάζογλου
Μοιράσου αυτό το άρθρο :
 

Copyright © 2013 - © 2016 ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ - All Rights Reserved
Mε την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος
..